Go Green Οικολογικά Μπαλόνια: Μπαλόνια φιλικά προς την φύση

Go Green Οικολογικά Μπαλόνια: Μπαλόνια φιλικά προς την φύση

Σε μια εποχή όπου ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μια κρίσιμη πρόκληση με τα πλαστικά απόβλητα, η επιλογή μας να χρησιμοποιούμε μπαλόνια που δεν περιέχουν πλαστικό αποτελεί σημαντική κίνηση προς τη βιωσιμότητα. Η θέα ενός μπαλονιού μπορεί να φέρει χαρά και ευτυχία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, και εμείς δεσμευόμαστε να διασφαλίζουμε ότι αυτή η χαρά διαδίδεται με έναν φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο και ηθικό τρόπο.

Η εταιρεία Gemar αποτελεί θεμέλιο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Gemar, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής μπαλονιών στον κόσμο, διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη και συνδυάζει υψηλής ποιότητας προϊόντα με τη δράση GoGreen.

Go Green Μπαλόνια: Οικολογική Συνείδηση

Go Green Οικολογικά Μπαλόνια: Μπαλόνια φιλικά προς την φύση

Η Gemar κατασκευάζει τα προϊόντα της αποκλειστικά σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις στην Ιταλία, τηρώντας υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που προορίζονται για παιδιά. Χρησιμοποιεί υπεύθυνα λάτεξ από φυσικό καουτσούκ, ένα φυσικό και ανανεώσιμο υλικό που διατηρείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής και βιοαποδομείται γρήγορα και φυσικά.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί υπεύθυνα λάτεξ από φυσικό καουτσούκ, ένα γαλακτώδη χυμό που συλλέγεται από τα δέντρα με τον ίδιο τρόπο που το σιρόπι σφενδάμου αντλείται από τα πλατάνια. Μια μεγάλη ομάδα από ειδικούς εργάζεται πάνω στη σύσταση και την τελειοποίηση του υλικού που θα αποτελέσουν τη δομή των μπαλονιών έτσι ώστε αυτό το φυσικό και ανανεώσιμο υλικό να διατηρείται καθ’ όλη τη διαδικασία κατασκευής και να βιο-αποδομείται αρκετά γρήγορα και φυσικά. Προσπαθώντας να μειώσει ακόμα περισσότερο την παράγωγη πλαστικού, η Gemar προωθεί τα μπαλόνια της σε 100% φυσικές ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Φέρνουμε την αλλαγή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε συντριπτικά την απαγόρευση πλαστικών ειδών μίας χρήσης, όπως καλαμάκια ροφημάτων, καλαμάκια μπαλονιών και δοχεία τροφίμων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα θαλάσσια απορρίμματα και να ενθαρρυνθούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Η Gemar πρωτοπορεί και εδώ προσφέροντας μας έξυπνες λύσεις στα προβλήματα του σήμερα.

Πολλοί έχουν ήδη δεσμευτεί να μειώσουν τη χρήση των απλών πλαστικών. Πλέον προσφαίρεται μια προσιτή, βιοαποικοδομήσιμη, φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα μπαλόνια με καλαμάκια. Έτσι, μπορείτε να συνεχίσετε να προσφέρετε τα γνωστά μπαλόνια mini shape, προστατεύοντας παράλληλα τον πλανήτη μας.

Η Gemar είναι μέρος της συλλογικής διαδικτυακής πλατφόρμας SEDEX, αφιερωμένης στη βελτίωση της ηθικής των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Επιπλέον, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 και 14001, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα και τη δέσμευσή της προς την ηθική και το περιβάλλον.

Go Green Οικολογικά Μπαλόνια: Μπαλόνια φιλικά προς την φύση

Η Gemar είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σταθερή προσήλωση στα ηθικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Κάθε προϊόν της Gemar κατασκευάζεται με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, διασφαλίζοντας την άριστη απόδοση και ασφάλεια. Η εταιρεία έχει λάβει τις πιστοποιήσεις ISO 9001 και 14001, που αποτελούν επιβεβαίωση της δέσμευσής της προς την υψηλή ποιότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Αυτές οι διακρίσεις αποτελούν επιβεβαίωση του σκληρού έργου της Gemar και της αφοσίωσής της στη διατήρηση υψηλών προτύπων. Η Gemar δεσμεύεται να συνεχίσει να βελτιώνει τα πρότυπα της βιομηχανίας και να προωθεί βέλτιστες πρακτικές, προσφέροντας στους πελάτες της προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Don’t let go

Αν και τα μπαλόνια μας είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μπορούν να αποικοδομηθούν βιολογικά, η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι το δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Balloonfest το 1986 στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί, προσπαθώντας να σπάσουν το ρεκόρ του Guinness, οι διοργανωτές απελευθέρωσαν ενάμισι εκατομμύριο μπαλόνια, με αποτέλεσμα να προκληθεί απόλυτο χάος και να χαθούν οι ζωές δύο ανθρώπων και πολλών ζώων.

Το φεστιβάλ αυτό είχε σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς τα μπαλόνια εξακολούθησαν να επιπλέουν και να καταλήγουν σε παράκτιες περιοχές, δυσκολεύοντας το έργο των εθελοντών που προσπάθησαν να καθαρίσουν την περιοχή. Αυτό το περιστατικό αποτέλεσε μια σημαντική προειδοποίηση για τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης μπαλονιών και αποδεικνύει την ανάγκη για προσεκτική διαχείριση τους.

Go Green Οικολογικά Μπαλόνια: Μπαλόνια φιλικά προς την φύση

Τι μπορούμε να κάνουμε

 

Καθώς κάθε αντικείμενο που ανεβαίνει στον ουρανό τελικά πρέπει να επιστρέψει στη γη, αποφεύγουμε τις απελευθερώσεις μπαλονιών και προτείνουμε στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν βαρίδια μπαλονιών για μια ασφαλή εμπειρία. Μετά τη χρήση, είναι σημαντικό να ξεφουσκώνουν τα μπαλόνια και να τα απορρίπτουν με υπευθυνότητα σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Στην Ελλάδα, οι πολίτες έχουν αναδείξει το “Μπουκέτο Μπαλόνια” ως τον μεγαλύτερο διανομέα μπαλονιών στη χώρα. Αυτό μας δίνει έναν επιπλέον λόγο να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε το κοινό μας, διασφαλίζοντας ότι προωθούμε την υπεύθυνη χρήση των μπαλονιών και επιδιώκοντας να βρούμε νέους τρόπους για τη δημιουργία προϊόντων που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον μας, τον μοναδικό πλανήτη που καλούμαστε όλοι να μοιραστούμε και να προστατέψουμε.

Scroll to Top